Nädala pilt: 37.nädal 2022



Avoid Dave’i (Taavi Paomets) viies album on eestikeelne ja tuleb otse allikast.

Pärjatud produtsendi alter ego on pärast talveund jõudnud juurte juurde ja kirjutanud plaaditäie emakeelseid lugusid. Pärimusega tutvumise ja õpingute järel muutus nii heli- kui ka kõnekeel. “Kolme aastaga võib palju juhtuda. Plaat võtab kokku mu läbielamised ja mõtted ausamal moel kui kunagi varem ja on mulle isiklikult väga oluline album,” kommenteerib Taavi.

Plaadil teevad kaasa Martin Petermann trummidel ning lisavokalistide ja autoritena Kelly Vask ja Kristel Aaslaid. Sämpeldatud rahvapille mängisid Kerli Kislõi ja Brett Hiob.

Plaat sisaldab ka kahte rahvamuusika sugemetega teost. Üheks on “Haani miis” remiks ansamblilt Leik (Kelly Veinberg, Elina Kasesalu) ning teiseks 1926. aasta Kihnu laulu arhiivisalvestuse töötlus.

Lõpliku albumi kujunemise eest soovib Avoid Dave eriliselt tänada kolleege Liina Saar, Bert Prikenfeld, José Diogo Neves, Sten-Olle Moldau ja Johannes Lõhmus.

Kujunduse eest vastutas Lepatriinu (Triinu Paomets). Plaadi stilistikas on näha motiive Hiiumaast, kus ka Triinu ja Taavi juured peituvad.

https://open.spotify.com/album/7GyKodvOcLBQfYD2uJT7J3?go=1&utm_source=embed_player_m&utm_medium=desktop&nd=1

Foto: Marleen Evisalu