Nädala pilt: 42.nädal 2023



Tallinna indie-bänd Lemon Trees avaldas muusikavideo uuele laulule “Voda siren”, mis ilmus singlina kõikidel muusikaplatvormidel. Loo kõla kaldub elektroonilise muusika, ambienti ja dream-popi poole.

Peaosa uues Lemon Trees videos mängis Ljubov Kedrina – Eestist pärit kunstnik, kes valmistab kontseptuaalseid disainehteid, mis paeluvad oma lakoonilisuse ja sügavusega. Tähelepanuväärne on, et video idee tekkis pärast tutvumist Kedrina loominguga.

Muusikavideo autor on Diana Didõk, kes on Lemon Trees bändi loomingu kujundaja, fotograaf, disainer ning operaator. Ta kujundas ka plaadid “Hollow Moon Tales”, “Random Years” ja kõik grupi singlid, mille salvestas Aleksander Enotov stuudios 100 Gramm Records. 2019. aastal filmis Diana bändi esimese muusikavideo singlile “Megapolis”, 2020. a laulule “Everything” ja 2021. a loole “Warsaw – Berlin”. Need tööd said palju tähelepanu nii kohalikus meedias kui ka välismaal.

Lemon Trees mängib elujaatavat postpunki ja indie-rocki – eredaid, dünaamilisi lugusid teravate, jungle-popile omaste kitarrikõlade ja haaravate meloodiatega. 1980ndatel koolitatud, 1990ndatel üles kasvatatud. Vaieldamatult on mõjutajate hulgas U2 ja The Smiths. Lemon Treesi liikmed ise kirjeldavad oma muusikat järgnevalt: “See kõlab nagu Robert Smith oleks alati õnnelik olnud.”