Nädala pilt: 43.nädal 2023



Kui kevade lõpetas KiROTi, pluuto ja Aropi koostöö singel "Astusin Sisse” ja suve sütitas “VIHA”, siis nüüd on uuekooli räppar KiROT tagasi looga “Õhuke Jää”. Värske singel pärineb muusiku novembrikuus ilmuvalt albumilt, mille läbiv temaatika on tänapäeva katkine maailm, sellega kaasnev segadus ning indiviidi emotsionaalne toimetulek kogu selle kaootilise tormi keskel. Pea igaüks meist teab, kui lihtne on iseennast “suurematesse” muredesse ära kaotada.

KiROT on artistinime taga seisva Kristian Tori üle võlli keeratud isiksus. Varasemalt on räppar avaldanud, et stressirohketest perioodidest aitab tal võitu saada just muusika ning täheldanud, et iga uue kirjutatud looga, kipub ta olema aina ühiskonnakriitilisem. Nii on ka KiROTi kolmas stuudioalbum inspireeritud nördimusest ja pettumusest maailma suhtes, viies muusiku taas enda liistude juurde tagasi.

Uuel plaadil on KiROTi sõnul esindatud kogu inimelu tunnete spektrum, mille seas vähemal määral rõõmu ja suuremas koguses halli. “Põhiliseks mõjutuseks on maailma üldolukord, täpsemini viimase kahe aasta sündmused. Sõjad, finantskriis ja inimeste kahte leeri jooksmine on paljuski lugusid inspireerinud. Leidub poliitilist alatooni, kaotatud ning leitud sõpru, suhteid, tundeid ja segadust,” kergitab KiROT 17. novembril saabuva albumi inspiratsiooniallikate katteloori.

Peatselt saabuva albumi lugude jaotus ning stiililine kulg on samuti seinast seina, tabamaks loominguga soovitud kaootilisust. Uhiuus singel “Õhuke Jää”, mis ilmus koos Out of Sight Visuals’i poolt toodetud videoga, on pigem positiivse tooniga tempokas lugu, mis kujutab ühiskonna ootuste ning indiviidi vajaduste vahelist tasakaalu.

“Meil kõigil on vaja kasvamiseks endale keskenduda, samal ajal on ühiskonnal igaühele aga omad ootused ning eeldused ja see dünaamika osutub tihti keeruliseks. Inimestena kõnnime kui klaasikildudel või siis õhukesel jääl, õnnestumise ja põrumise vahel vaid üks vale samm.”