Taani ansambel Efterklang esineb 7. detsembril Paavli Kultuurivabrikus

Taani ansambel Efterklang esineb 7. detsembril Paavli Kultuurivabrikus

Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 20.03.2024 - 12:35

Eesti publiku südamed võitnud Taani ansambel Efterklang esineb 7. detsembril Tallinna Paavli Kultuurivabrikus oma 20. tegutsemisaastat tähistava Euroopa tuuri raames. Erikülalisena astub üles Rootsi elektropopi ansambli Little Dragon bassimehe ja kaasprodutsendi Fred Wallini sooloprojekt Funny Weather.

Õhtu peaesinejast Taani ansambel Efterklang esitleb oma 27. septembril ilmunud seitsmendat täispikka albumit „Things We Have In Common“. Uuel albumil saab neile omase rikkaliku atmosfäärilise helipildi ja elektroakustilite eksperimentide kõrval endisest otsustavamalt sõna vaikus – lõpptulemuseks muusika, mis ei torma ning ilu, mis peitub haavatavuses ja nähtamatute lõimedes.

Aastatuhande alguses Taanis kolme lapsepõlvesõbra Casper Clauseni, Mads Braueri ja Rasmus Stolbergi poolt asutatud ansambli nimi tähendab taani keeles "mälestust" või "järelkaja". Lisaks Efterklangile on Tallinnas menukate kontsertidega esinenud ka bändi liikmete teine projekt Liima.

Efterklangi atmosfääriline kõla ja elektroakustilised eksperimendid on toonud neile võrdlusi nii Sigur Rós’i kui ka biitlitega ning nende loominguliste mõjutajate seas on nii Talk Talk, Xiu Xiu ja Arvo Pärt kui ka filmimeistrid Werner Herzog ja Ingmar Bergman. Nende seitsmel albumil on kostnud keel- ja puhkpillid, koorid ning Põhjanaba lähedal hüljatud kummituslinnas salvestatud väljahelid. Nad toovad kokku palju eri saunde, ent lõpp-produkt on muusika, mis ei torma ning milles on muusikaportaali Pitchfork sõnul “maailma võimsaima popansambli väärilisi hetki”.

Piletid 7. detsembril Paavli Kultuurivabrikus toimuvale Efterklangi kontserdile on alates homsest kell 10 müügil Piletilevis. Esimestele kiirematele maksab pilet 30 eurot, hiljem 39–50 eurot.

Kontserdi korraldajad on Shiftworks OÜ ja Paavli Kultuurivabrik.