“Vanamehe Muušikal” – Eesti muusikateatri selle sügise suursündmus!

“Vanamehe Muušikal” – Eesti muusikateatri selle sügise suursündmus!

Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 03.09.2024 - 13:50

Sel sügisel jõuab Eesti lavadele midagi täiesti ainulaadset, sest "Vanamehe multikast" tuntud tegelased astuvad siniselt ekraanilt pärismaailma. Mikk Mägi ja Rein Pakk on ühendanud jõud, et anda rahva lemmikutele elu juurde ja tuua Alexela Kontserdimajja “Vanamehe Muušikal”.

Suvi on Vanamehe jaoks alati olnud ootuste kõrghetk – aeg, mil saab rahulikult molutada, sauna kütta ja lastelastega puid ja maid jagada. Aga oh õudust! Sel suvel on kõik teisiti. Lapsed otsustavad hoopis mängumaale minna ja Vanaeit ähvardab Vanameest kodutööde nimekirjaga, mis venib pikemaks kui talu tagahoov! Mis jääb siis Vanamehel üle? Loomulikult tuleb jalad kõhu alt välja võtta ja asuda tegema seda, mida iga endast lugupidav vanaisa teeks – rajada omaenda mängumaa! Nii sünnibki Vanamehemaa, aga mitte just tavaline laste lõbustuspark, vaid pöörane, veidi ohtlik ja igati vanamehelik paradiis.
Vanamehe sõge plaan muutub Mikk Mägi ja Rein Paku eestvedamisel tõeliseks lavasõuks nimega “Vanamehe Muušikal”. Tegemist on Eesti algupärase muusikateatri suursündmusega, mis viib vaatajad Vanamehe maailma, kus ootavad ees nii muusikalised üllatused kui ka julged ja naljakad karakterid. Oodata on palju naeru, ent ka mõtlemisainet. Vanamehe Muušikalis kohtuvad muusika-, teatri- ja absurdimaailmad, pakkudes elamust, mis on samal ajal vaimukas, terav ja puudutav.

“Vanamehe Muušikali” lavastajaks on Ain Mäeots ning selle originaalmuusika on loonud Genka ja Paul Oja. Värvikatele karakterite annavad elujõu Eesti tippnäitlejad Sepo Seeman, Jan Uuspõld, Nele-Liis Vaiksoo, Reigo Tamm ja Lauri Liiv.

“Mastaapne muusikalivorm kogu oma sädelevas külluses on alati meelelahutusmaailma suursündmuseks. Genka ja Paul on loonud terve muusikalitäie täiesti suurepäraseid laule, mis ei jää milleski alla nende endi varasemale loomingule ega Olava Ehalalegi,” märgib Rein Pakk.

”See on julge, mänguline ja Eesti muusikaliteatris täiesti ainulaadne nähtus, mis pole mõeldud mitte ainult Vanamehe fännidele, vaid ka kõigile muusika- ja muusikaliteatri austajatele. Ja kindlasti ka kõigile, kes peavad lugu julgest huumorist,” lausub Pakk. “Meie tänane pingetest paks ilmaelu saab “Vanamehe Muušikalis” kindlasti korraliku ja elurõõmsa paugu auru välja lasta!”

“Vanamehe Muušikal” etendub sel sügisel vaid neljal korral: 1.,2.,3. ja 4. novembril Alexela Kontserdimajas. Piletid on saadaval Piletilevis.



Jälgi Vanamehe tegemisi:
Facebook: https://www.facebook.com/VanameheMultikas
Instagram: https://www.instagram.com/vanamehe.multikas/
YouTube: https://www.youtube.com/@VanameheMultikas
TikTok: https://www.tiktok.com/@vanamehe.multikas?lang=en