28.juulil annab Tartu lauluväljakul kontserdi Thomas Anders kus osaleb ka tuntud saksa lauljatar Sandra



Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 07.02.2024 - 13:21

Sel suvel toimub Tartu lauluväljakul suurejooneline sündmus – 28. juulil annab kontserdi Thomas Anders, kes sai tuule tiibadesse üliedukast muusikakollektiivist Modern Talking. Suve ühel vingeimal kontserdil esineb ka tuntud saksa lauljatar Sandra.

Thomas Anders on koos Modern Talkinguga andnud välja lugematu arvu lugusid, mis on jõudnud kümnete riikide edetabelite esiviisikusse. Hittlugu „You´re My Heart, You´re My Soul“ püsis edetabeli tipus pool aastat 81 erinevas riigis. Oma soolokarjääri alustas Thomas 1989. aastal, avaldades esimese sooloalbumi „Different“. Thomas on oma karjääri jooksul teinud koostööd paljude tuntud muusikutega, ent oma laule kirjutab ta üksinda.

1994. aastal andis Thomas Ameerikas välja hispaaniakeelse albumi „Barcos de Cristal“, mis oli suunatud Ladina-Ameerika turule ja jõudis Argentiina edetabelite tippu. Varsti pärast seda kirjutas muusik tunnuslaulu populaarsele telesarjale „Tal Vez“, millest sai Mehhikos number üks hittlugu.

Thomas esineb ka pseudonüümide Chris Copperfield, Phantomass all ning kaasab oma kavadesse dzässinumbreid. 1998. aastal, pärast Modern Talkingu populaarsuse kasvamist, töötas Thomas samaaegselt iseseisvalt ja korraldas muljetavaldavaid kontserte USA-s ning ambitsioonika Euroopa turnee koos Scorpionsiga. Ta salvestas orkestriga akustilise albumi ning mullu märtsis andis välja oma 17. stuudioalbumi „Cosmic“.

Kokku on Thomas müünud üle 125 miljoni eksemplari albumeid, sealhulgas grupi- ja soolosalvestusi ning saanud üle 420 plaatina- ja kuldauhinna. Vaatamata tohutule edule ja enam kui 40-aastasele kogemusele muusikatööstuses, ei ole Thomas Anders oma karismat kaotanud, mistõttu imetlevad tema fännid üle maailma staari ehedat siirust, mis kontsertidelt õhkub.

“Sattusin tihti õnnetustesse, kuid pääsesin neist alati eluga, sest sündisin õnnetähe all,“ tunnistab Thomas, kes esitab oma kuulsamaid teoseid 28. juulil Tartus. „Pärast iga õnnetust mõtlesin elu üle järele ja mõistsin, et pean maailma armastama, oma olemasolu üle rõõmustama ja positiivset energiat kiirgama. Probleemid? Me sureme ja nad kaovad. Seetõttu ärgem keskendugem neile, sest me kõik oleme sündinud selleks, et õnnelikud olla“.

Koos Thomas Andresiga astub Tartus lavale ka Sandra Lauer, kelle esimene sooloalbum „The Long Play“ ilmus 1985. aasta novembris ja tõusis kohe Saksamaa ja teiste riikide edetabelite tippu. Ka järgnevad Sandra albumid osutusid edukaks, tema värskeim, kümnes stuudioalbum „Stay In Touch“ ilmus 2022. aastal. Alates 2009. aasta algusest on ta aktiivselt maailmas ringi tuuritanud. Sandra ainulaadne hääl, esitusstiil, meloodia ja energia meelitavad jätkuvalt tema kontsertidele kümneid tuhandeid lojaalseid ja uusi fänne.