4. novembril esineb Tallinnas Noblessneri Valukojas briti laulja ja produtsent Elderbrook

4. novembril esineb Tallinnas Noblessneri Valukojas briti laulja ja produtsent Elderbrook

Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 30.07.2024 - 13:45

16-aastaselt muusikaga alustanud Elderbrook mängis esialgu indie-bändis, 19-aastaselt haaras aga laulja-laulukirjutaja rolli. Oma varajast loomingut on ta kirjeldanud väljendiga akustiline folk, hiljem aga nihutas ta oma fookuse elektroonilisele tantsumuusikale, võttes kasutusele artistinime Elderbrook.

Tema debüütalbum "Why Do We Shake in the Cold" ilmus 2020. aastal. "Ma olen proovinud kõiki erinevaid muusikatüüpe ja nii juhtuski, et elektrooniline lihtsalt jäi," mõtiskles Elderbrook oma muusikalise teekonna üle. "Ma sattusin elektroonilise muusika juurde, tehes hiphopi-biite ja otsides koostööd kohalike räpparitega," lisas ta.

Eldebrooki ehk Alexander Kotzi karjäär algas 2015. aastal, kui tema esimese EP pealt leidis Saksa duo Andhim üles loo "How Many Times" ning tegi sellest remiksi.

Elderbrooki kõige edukaim koostöö on olnud senini aga CamelPhatiga, kellega koos valmis lugu "Cola". See lugu pälvis ka 2018. aasta Grammy auhinnagalal parima tantsuloo nominatsiooni.

Elderbrooki viimane album ilmus 2023. aastal ja kannab nime “Little Love”. See on ood uuele peatükile tema elus. “Album vaatleb, kuidas ma olen oma elule uuesti lähenenud ja kuidas ma teen valikuid keskendudes suuremale pildile,” selgitas ta, lisades, et ta on “isaklubiga” liitumisest saadik vähem pidutsemas käinud. Elu võib saada täiesti uue tähenduse, kui sinust saab lapsevanem, ja tavaliselt ka saab, ning see üleminek on suurepäraselt kajastatud albumil “Little Love”. Isiklik kasv ja areng ning see, kuidas need mõjutavad sinu elu suunda, on suurte muutuste ja peente transformatsioonide katalüsaatoriks.

Elderbrook esines Tallinnas ka 2022. aasta Sume festivali raames.