13. mail esineb Paavli Kultuurivabrikus Ameerika kultuslik indie ja kunstroki bänd Deerhoof



Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 25.01.2024 - 16:56

Kriitikute poolt USA indie avangardiks tituleeritud Deerhoof sündis San Francisco elava indie skeene keskel 1994 aastal ning on alates sellest hetkest tegelenud piiride nihutamiste, helide testimise ja eneseületusega. Saomi Matsuzaki eristuv vokaal, John Dieterichi ja Ed Rodriguezi mõistusvastased kitarrid ning Greg Sauneri plahvatuslik trummitrall loob omanäolise koosluse. Võttes vastu mõjutusi žanritest nagu indie rock, noise pop ja eksperimentaalne punk, mõjub Deerhoofi diskograafia kui heliline kaleidoskoop. Nick Sylvester kirjutas Pitchforki, et tegu on maailma parima bändiga. Bändi on veel oma inspiratsiooniks nimetanud või kiitnud artistid nagu David Bowie, Radiohead, Henry Rollins ja Questlove.

“Nii tänavune Paavli Kultuurivabriku kui ka Damn.Loud Agency programm on suuremahuline ja huvitav, saame majja artiste, kellest oleme unistanud kaua: Godspeed You! Black Emperor, William Basinski, Chelsea Wolfe ja paljud teised. Sellele nimistule nüüd lisandus ka Eesti melomaanide poolt hinnatud USA kultuslik indiebänd Deerhoof, kes satub Eestisse esimest korda. Soovitame meie tegevusi jälgida, üllatusi tuleb veel,” sõnas Damn.Loud Agency ja Paavli Kultuurivabriku juht Roman Demtšenko.

Nende viimane album “Miracle-Level” on nende esimene album üle 28 aasta, mis on lindistatud professionaalses helistuudios. Seni oli kasutatud neid ruume, mis ette jäid, ilma kalli produktsioonitiimita. Oma viimase albumiga läks bänd aga tagasi stuudiosse ning lindistas kogu teose Jaapani keeles.
Tuntud oma anti-kapitalistlikke ja ühiskonda ning DIY kultuuri toetavate sõnumite poolest, Deerhoof on oma sõnavõttudes ja väärtustes sama tõsine kui oma muusikas.

Piletid: https://fienta.com/et/deerhoof

Event FB: https://www.facebook.com/events/944607243719793