Paavli Kultuurivabrik tähistab 31.mai - 2.juuni oma esimest sünnipäeva suurte nimedega



Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 18.04.2024 - 13:21

Aasta kontsertpaiga tiitliga pärjatud Paavli Kultuurivabrik tähistab mai lõpus oma esimest sünnipäeva kolmepäevase festivaliga. Esimeste väljakuulutatud esinejate hulgas on nii Eesti hiphopmaastiku täht Gameboy Tetris, uue albumiga comeback’i teinud Röövel Ööbik, alternatiivskeene tegija Florian Wahl, Jaapani diskor Y¨U$UK€ YUK1MAT$U kui ka mitmed teised.

"Programm väljendab meie enda tiimi isiklikku maitset, peegeldades seda, mis meid viimase aasta jooksul üllatas, ning avab ühtlasi ukse ka neile, kes eelmisel aastal meie avamisfestivalile ei jõudnud," ütles Paavli Kultuurivabriku tegevjuht Roman Demtðenko.

Y¨U$UK€ YUK1MAT$U Paavlisse naasmine on kindlasti üks oodatuimaid asju. Jaapani DJ viimane visiit Eestisse veebruari alguses oli meie lemmik klubiöö, mille ka täielikult välja müüsime," ütles Paavli Kultuurivabriku loovjuht Tanel Mütt.

“Tegelikult ootame kõiki külla kogu suve jooksul. Programm tuleb tihe, tegevusi tuleb palju ning peatselt kuulutame välja veel kaks erilist festivali, mis suve jooksul Paavlis toimuvad,” lõpetas Demtðenko.

Paavli Kultuurivabrik pälvis tänavu Eesti Muusikaettevõtluse Auhindadel aasta kontsertpaiga tiitli ning on ühtlasi Liveurope’i kontsertpaikade perekonna värskeim liige. Kultuurivabrik avas uksed 2023. aasta suve algul ning on muutunud oluliseks kultuurikeskuseks nii Põhja-Tallinnas kui laiemalt. Vähem kui aasta jooksul võõrustanud teiste hulgas artiste, nagu Godspeed You! Black Emperor, William Basinski, Helado Negro, Varg2tm, Jaakko Eino Kalevi jpt.

Röövel Ööbik esmaesitleb festivalil koos erikülalistega oma uut albumit, lisaks astub teiste seas veel üles Lätist pärit jazz-pianist Artis Boriss, Eesti slacker grunge’i grupp Buzhold, kohaliku pungiskeene fenomen Kalli Talonpoika, performance’i ja muusika piirialal tegutsev Valge Tüdruk, moodsa R&B printsess YASMYN ja funk- ja diskomuusika saadik Silky Steps.

Kogu nimekiri esimestest avaldatud esinejatest:

Röövel Ööbik
Gameboy Tetris
Y¨U$UK€ YUK1MAT$U (JP)


Artis Boriss (LV)
Buzhold
DJ Shore Road
Florian Wahl
G¨K2
JoVille
Kalli Talonpoika
Nikolajev
San Hani & Metabora
Silky Steps
Valge Tüdruk
White Gloss
YASMYN
YE

FB event: https://www.facebook.com/events/401541039489044

Piletid Fentas: https://fienta.com/et/paavli-birthday-festival