28. - 29.juunil toimub Hard Rock Laager 2024



Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 26.04.2024 - 13:49

Järjekorras 23. Hard Rock Laager toimub Vana-Vigalas 28.-29. juunil. Häid traditsioone au sees hoides astub Hard Rock Laagris ka sel suvel kahe päeva jooksul kahel laval üles ei rohkem ega vähem kui 22 artisti. Esinejate nimekirja ehivad lisaks Eesti metalbändide paremikule ka praegused ning tulevased tõsised tegijad piiri tagant.

Müstilise Uexküllide aadlisuguvõsa kalmistu ümbruse Vana-Vigalas vallutavad igal suvel tuhanded raskemuusikafännid. Hard Rock Laagri omanäolist nakatavat võlu kinnitab fakt, et festival on järjepidevalt kasvanud. Paarisaja muusikasõbra toel alustanud üritus on ajapikku muutunud tuhandete inimeste jaoks suve tippsündmuseks.

Peaesineja on Rootsi death-metal legend Hypocrisy, kes olnud Skandinaavia metali esinimede seas juba üle kolme aastakümne. Bändi eestvedaja ning asutajaliige Peter Tägtgren on tuntud ka kui elektroonilise auraga metalbändi The Pain boss ja Till Lindemanni kaaspiloot ning kõikide instrumentide valdaja Rammsteini ninamehe kõrvalbändis Lindemann. Produtsendi ja maineka helistuudio The Abyss omanikuna on Tägtgren vajutanud pitseri kümnete teravama tipu metalbändide kõlapildile.

Saanud inspiratsiooni Florida death-metal skene keskmes veedetud aastatest, lõi Peter Tägtgren kodumaale Rootsi naastes Hypocrisy, salvestas üksi esimese demo ning kutsus vokaalidele Masse Brobergi (kes sai hiljem Dark Funerali lauljana tuntuks kui Emperor Magus Caligula) ja bassile Mikael Hedlundi, kes on tänaseni bändis. Teine demo tõi juba plaadilepingu Nuclear Blastiga.

Hypocrisy esimesed albumid said kriitikat kulunud võtete ja vähese leidlikkuse pärast, kuid aastate möödudes, kui kasvas ka Tägtgreni kogemus produtsendina, hakkas bänd aina enam eristuma oma riffide poolest. Tägtgren võttis üle vokalistikohustused ja sellisel klassikalisel kujul on nad tegutsenud tänapäevani. Järjekorras 13. album «Worship» (2021) osutus Euroopa müügitabelite kohaselt bändi seni kõige edukamaks plaadiks.

Lisaks peaesinejale on tänaseks välja hõigatud, et lavale astuvad veel Carphatian Forest (Norra), The Brains, Kosmikud, Nihilistikrypt, Paganasarv, Horror Dance Squad, Hvnta, Tankist, Goresoerd, Deceitome ja Freakangel.

Pileteid Eesti kõige metalsemale festivalile saab soetada Piletilevist ja Hard Rock Laagri kodulehelt https://hardrocklaager.ee/

FB event: https://www.facebook.com/events/714003053929987