25.–27. juulil Suursadamas toimuva festivali esimesed välisesinejad on Helena Hauff Saksamaalt ja Lee Gamble Suurbritanniast.



Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 27.03.2024 - 15:15

Kaheksandat korda Hiiumaal toimuv muusikafestival Saund teatab esimesest osast sel suvel üles astuvatest artistidest.

Sel suvel 25.–27. juulil Suursadamas toimuva festivali esimesed välisesinejad on Helena Hauff Saksamaalt ja Lee Gamble Suurbritanniast.

Helena Hauff on Hamburgist pärit DJ ja produtsent ning tõsiselt hinnatud mõlemas ametis. DJ-settides liigutab ta tantsupõrandat stiilides acid, electro, EBM, techno ja post-punk, samad stiilid moodustavad ringi sõeluvad kihid Hauffi enese loomingus, mida on plaadistatuna välja andnud plaadifirmad Ninja Tune, Werkdiscs, PAN ja teisedki.

Briti elektroonikaartistil Lee Gamble’il ilmus mullu kriitikutelt üksjagu kiita saanud album „Models”, kus ta kasutas kummituslikena kõlavaid sünteetilisi vokaale. Gamble’i muusikat on välja andnud plaadifirmad Hyperdub, niisamuti PAN ja artisti isiklik label UIQ. Muusika kõrval ja sellega seotult tegeleb Gamble helidisainiga, performance- ja installatsioonikunstiga.

Kodumaistest esinejatest kuulutab festival Saund esimeses jaos välja järgmised artistid ja DJd: maikuus uue albumi välja andev Röövel Ööbik, moodsa popi produtsent boipepperoni, uue laine räpi esinumber Lil Till, psy-trance’i maag Asiilanna, elektroonikakunstnik Music For Your Plants, elektroonilist art-poppi viljelevad Valge Tüdruk ja MEGAMEGA Superstar, nüüdiselektroonika artist Gregor Kulla, ragisevat pungi, ambient’i ja shoegaze’i segu mängiv Kont OÜ ning peorühmituse Club Rats eestvedajad-DJd CT Venom ja Alexxandra.

Tänavusel Saundil saab oma erilava Tallinnas aadressil Ülase 12 pulbitsev värske pungi- ja alternatiivrokiskeene. Ülase bändidest astuvad festivalil üles kollektiivid Skoone (rootsipärane sini-rohu-hardcore), Keskkool (ligadi-logadi soblajoblapunk), Viktor Kuu (magalarajooni post-punk-afäär), Düsentroop (hardcore seinamuusika), Ave Maria (liturgiline põllupervepunk) ja C.C. (post-müraorkester).

Järgmise rivistuse artiste ja DJsid avalikustab Saund kahe kuu pärast.
Festival Saund on Hiiumaal varem toimunud nimede all Sõru Saund ja Kalana Saund, aga eelmisest aastast kannab lakoonilist nime Saund.

Saundi toetavad Eesti Kultuurkapital, Goethe Instituut, Põhjala Pruulikoda, Ellington ja Selver ning koostööpartneriteks on Videal ja kino Sõprus.

Üritus Facebookis: fb.me/e/3p01zCnck

Saund Instagramis: www.instagram.com/saundsoru/

Festivalipassid: www.ticketer.ee/saund