16. juunil esineb Alexela kontserdimajas itaalia laulja ja helilooja Matteo Bocelli



Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 30.01.2024 - 16:05

Matteo Bocelli, tunnustatud tenori Andrea Bocelli poeg, esineb esimest korda Eestis. Muusiku esikalbumit tutvustav tuur “A Night With Matteo” jõuab meie ette 16. juunil Alexela kontserdimajas.

Noor itaalia laulja ja helilooja Matteo Bocelli väisab Ameerikat ja Euroopat tuuriga “A Night With Matteo”, mille üheks sihtkohaks on ka Alexela kontserdimaja Tallinnas. Tuur tutvustab muusiku eelmisel aastal välja antud debüütalbumit “Matteo”.

Laialdase muusikalise hariduse on Matteo saanud Itaalia, Lucca linna muusika konservatooriumist, õppides seal laulmist ja klaverimängu. Matteo kasvas üles ümbritsetuna klassikalisest muusikast, kuid teda on tugevalt mõjutanud ka lauljad nagu Frank Sinatra, Whitney Houston ning artisti suureks iidoliks on Ed Sheeran. Muusiku debüütalbumile kuulub ka Ed Sheerani kirjutatud ballaad “Chasing Stars”, mis demonstreerib hästi Matteo hääleulatust. “Mulle väga meeldib loo lõplik versioon Matteoga, ta on väga andekas. Ma loodan, et teisedki naudivad seda lugu!” kirjeldab Sheeran laulu.

Matteo imeline hääl jõudis laialdasema publikuni 2018. aasta looga “Fall on Me”, milles muusik laulab duetti ühes isa Andrea Bocelliga. Laul, mis räägib vanema ja lapse vahelistest suhetest, on praeguseks kogunud globaalselt üle 400 miljoni striimimise. 2020. aastal andis Matteo välja esimese kaasahaarava singli “Solo”, milles ta ühendab klassikalise aaria ja trendikad poploo elemendid. 2022. aastal tegi Matteo oma näitlejadebüüdi mängides ühes Idris Elba ja Tilda Swintoniga filmis “Three Thousand Years of Longing”. Linateose filmimuusika seas on ka Matteo kaaskirjutatud lugu “Cautionary Tale”, millel muusik ühtlasi ka laulab.

Matteo Bocelli kontserte iseloomustab mitmeid muusikalisi žanre läbiv rännak. Eheda kergusega klassikalisest muusikast meeldiva itaalia popi ja tuntud lugude oma versioonideni liikudes, saadab teekonda mehele iseloomulik peen hääletämber. Matteo on laval loomulik ja avatud ning naudib publikuga mõnusat suhtlemist.

Piletid Matteo Bocelli kontserdile tulevad müüki hinnaga alates 39,9 eurot 2. veebruaril kell 10.00 Piletilevi veebilehel ja müügipunktides. Musaklubi Facebooki lehe liikmetel on võimalus osta pileteid juba 1. veebruarist (täpsem info Piletilevis). Tavapiletite kõrval tulevad müüki ka kahte tüüpi VIP-piletid, mis sisaldavad kontserdi heliproovi vaatamist, VIP fännitoodet ning üks pakett sisaldab ka kohtumist ja pildistamist artistiga.

Kontserti korraldab ELC Promotion OÜ
ELC Promotion koduleht: https://elcomandante.ee
Musaklubi Facebook: https://www.facebook.com/musaklubi
Musaklubi Instagram: https://www.instagram.com/musaklubi/