Globaalse muusika ja kultuuride festivalil Tallinn Colors 12. juunist 14. juunini esineb nii Omar Souleyman kui ka Sona Jobarteh



Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 09.05.2024 - 15:00

12. juunist 14. juunini Paavli Kultuurivabrikus toimuv globaalse muusika ja kultuuride festival Tallinn Colors on loodud uudishimulike seiklejate jaoks. Festivali peaesinejateks on Süüria laulja Omar Souleyman (pildil) ja Gambia multiinstrumentalist Sona Jobarteh.

Festivaliprogramm täidetakse nii kontsertide, esinemiste, klubiprogrammi, töötubade, kunsti, kirjanduse, kino, käsitöö kui ka toiduga ning on ellukutsutud koostöös organisatsioonidega Mondo MTÜ, Afro Chill, Latin Fiesta, Meraki ja The Secret Mexican Society.

Souleyman, kes on teinud koostööd Björki ja Four Tetiga, alustas oma karjääri pulmalauljana, andes välja peaaegu 500 live-albumit enne kodusõja puhkemist oma sünnimaal Süürias 2011. aastal. Seejärel kolis ta Türgisse ja 2013. aastal avaldas oma debüüt stuudioalbumi "Wenu Wenu", mille produtsendiks oli Four Tet. Omar Souleyman on leidnud endale laiaulatusliku rahvusliku jälgijaskonna pärast esinemisi festivalidel nagu Glastonbury, Bonnaroo, Pitchfork Paris ja Roskilde. 2013. aastal esines Souleyman Nobeli rahupreemia kontserdil Norras.

Sona Jobarteh on Kora instrumendi virtuoos, kelle sugupuu kannab endas kuulsate Kora meistrite pärandit, kellest kõige silmapaistvamad on tema vanaisa Amadu Bansang Jobarteh ja tema nõbu, Toumani Diabaté. Sona on tuntud oma meisterlikkuse, eristuva hääle, nakatavate meloodiate ja graatsilise lavaoleku poolest ning on kiirestu saavutanud edu tippklassi esinejana, astudes üles kontsertpaikades nagu Hollywood Bowl Los Angeleses, WOMAD Austraalias ning Symphony Space New Yorgis.

Esimesed välja kuulutatud esinejad:
Omar Souleyman (SY)
Sona Jobarteh (GM)
Meisterjaan (EE)
Ashraf Sharif Khan & Viktor Marek (PK/DE)
Afrodelic (LT/ML/FR)
Afro Chill (TZ/NG/EE)
Mabe (VE)
Timuti 8 (EE/VE/CO/IT/MX/PE/GT)
Top Hun (EE/AU)